Daha sonra internete girin. Önünüze gelen tüm kek tariflerini okuyun. Sonra mutfağa girdiğinizde hiç birine uymayan kaşağıdaki tarifi uygulayın. Sonra da bu baya güzel oldu unutmayayım diye bloga yazın.
2 yumurtayı, yarım su bardağı şekerle çırpın. Köpürtün. Köpüklerin kaçmasından endişe ederek, fazla karıştırmadan yarım su bardağı kadar sıvı yağı, yarım su bardağı kadar sütü, 1 mandalinanın suyunu, yarım paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozunu ve aldığı kadar unu ekleyin. Unutmayın, köpükler unla karışık kabartma tozu ile kavuşacak ki; kek kabarsın. Mikserle çırptığınız, unlarını mutfağa saçtığınız kek kıvama yaklaşınca; tencerede pişmiş olarak sizi bekleyen elmalı karşımın 3 kaşığını kekin içine atın. "Ceviz varsa o da konur bu keke!" diye düşünün. Bu ilk deneme olduğundan "Alimallah cevizler ziyan miyan olur!" diye cevizi eklemezseniz de olduğunu keki deneyince görürsünüz zaten.
Keke gelince… Eğer size değer verip, habersiz sizi ziyaret eden dostlarınz olursa, ikram edersiniz. Yok “eviniz uzak” bahanesiyle gelen giden olmazsa, oturup kendinize yersiniz. Denedim. O da oluyor. Böyle durumlarda keke birşey olmuyor da insan kendini "kek gibi..." hissediyor.
5 yorum:
kafama taş geldi,üstüme alındım.dün rabialara gittik çöt kapı gibi bir dahakine size gelcez ama kekin yanında şarap isteriz ona göre :)
kek nefis olmş yav
:)
Didem, bu arada soylemeyi unuttum. Izmir'e gittigimde denedim keki, sahane oldu. Annem dahi bayildi. Sagolasin:)
O zaman Didem'in 3 numaralı elmalı keki diye geçsin kayıtlara. Kadir inanır'ın 5 numaralı bakışı misali... Afiyet olsuuun :)
Sıcakken yanında vanilyalı dondurma ile yemek lazımmış gibi göründü gözüme.. Bi de karamel sos dökmek gerekebilir vanilyalı dondurmanın üzerine..
Neyse, yani resimden ancak spekülasyon yapılabilabiliyor, en iyisi evde bir denemek, yapınca yorumlarımı kendi blogumdan yazarım efenim :)
Yorum Gönder